poljub

7 spoznanj za čudovit partnerski odnos

Ljudje smo družabna bitja, v stiku z drugimi in med nami so različni odnosi: družinski, prijateljski, poslovni, partnerski. V vsakem odnosu prispevamo del sebe, drugače tega odnosa sploh ne bi bilo. Še en odnos je, ki sem ga že jaz skoraj pozabila omeniti. To je odnos do samega sebe. Ta je osnova vseh ostalih. Če in ko imamo dober odnos do samega sebe, potem lahko iz tega gradimo zdrave odnose z vsemi drugimi v življenju. Danes se bom osredotočila na partnerski odnos. V tem odnosu imamo (najmanj) dve osebi, ki v vsakem trenutku prispevata k obstajanju, ohranjanju in razvijanju le tega. Tako kot se spreminjata osebi, se spreminja tudi odnos. Z njima raste in se razvije v čudovito vez ali pa pride do točke, ko se odnos konča.

Zame je partnerski odnos zelo pomemben in ga neizmerno cenim ter v njem uživam. Do tega pa ni prišlo kar samo od sebe. Dobro se zavedam, kakšna je moja vloga v odnosu. Koliko sama prispevam k temu, da je tak kot si ga želim.

Moja spoznanja o partnerskem odnosu so naslednja:

1. Enako pomembni sta fizična privlačnost in karakterno/osebnostno/dušno ujemanje.
Kot ženska, moram svojega partnerja začutiti navznoter. Njegov karakter, vrednote in načela po katerih živi. Najini duši se morata ujeti. To pa ne pomeni, da zunanjost ni pomembna. Z očmi iz okolice vsakodnevno zajemamo največ dražljajev. In zato nam je vizualna lepota, všečnost, privlačnost tako zelo pomembna. Vsake toliko časa pogledam Robija, tako res ga pogledam, kot da ga vidim prvič. In meni še vedno ”švigajo metuljčki v trebuhu”.

2.Potrebno je imeti čim manj predstav in pričakovanj o svojem partnerju.
Če imamo v glavi predstave, kako se naj bi naš partner obnašal do nas, do drugih ter v različnih situacijah, potem kmalu pride do problema. Hitro se pojavi neskladje med predstavo in realnostjo. Iz tega ven pride konflikt, ki pogosto vodi v kakšen prepir. Vendar nima nobene veze s konfliktom med partnerjema. Tukaj govorim o konfliktu, ki ga ima samo en izmed partnerjev (s svojo podobo o partnerju). Tako je sam odgovoren in zmožen konflikt razrešiti. Opazuj, poslušaj in sprejmi svojega partnerja takšnega kot je. Kadar spoznavaš potencialnega partnerja, si vzemi si čas, preden vstopiš v partnersko zvezo. V tem času tudi začutiš ali bi lahko bil s to osebo v zvezi. Predstave in pričakovanja se znajo pojaviti še kasneje v zvezi. Nič hudega, če jih le zaznamo in nato spustimo. Tako ne bo prišlo do neskladja predstav in realnosti.

3. Dopuščaj možnost svojemu partnerju, da je takšen kot je.
Ko ima možnost, da je to kar je, potem je v sebi zadovoljen, vesel in to se pozna v odnosu. Vanj vliva veselje, ljubezen in radost. Ni variante, da to ne bi vplivalo na nas, saj imamo ob sebi izpolnjenega partnerja, ki pozitivno vliva tudi na nas. Pomembno pa je, da enako prispevamo tudi sami. Kadar sta oba partnerja izpolnjena, je odnos v ravnovesju. V nasprotnem primeru, se nekdo drugega oklepa in v najhujšem primeru izkorišča in ”pije” njegovo energijo.

4. Iskrenost
Pogovori s partnerjem naj bodo vedno iskreni in spoštljivi. Stvari se naj razčistijo čim bolj sproti in do konca. Naj ima vsak možnost, da pove vse kar želi in da se njegove besede sprejme in spoštuje.

5. Dobro se poslušamo in skušamo razumeti svojega partnerja.
V pogovorih, debatah, nasprotovanju prvo dobro poslušamo in se potrudimo uvideti partnerjevo stran, ga skušamo čim bolj razumeti. Spustimo svoja trdna prepričanja , ki jih držimo v pogovoru in se potrudimo uvideti ”širšo sliko”.

6. Najdemo in dopuščam čas za sebe
Ne pozabimo na čas zase in ga omogočimo tako sebi, kot partnerju.Vsak potrebuje nekaj časa zase ali pa v družbi drugih, brez partnerja.

7. Veliko se smejmo skupaj, dotikamo in negujemo
Dotik telesa, kože med partnerjema je zelo pomemben. Vzbudijo se druge čutne zaznave, energija v telesih se vzbudi in partnerja poveže. Nežni dotiki, božanje, masaže in ljubljenje čudovito negujejo partnersko zvezo in jo naredijo še bolj čudovito.

old-people-545232_1280
Robi in jaz čez mnogo, mnogo let 🙂

 

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja