Jajčna vagabunda – Brez denarja iz Brestanice do Varšave v 14 dneh

Nik je moj prijatelj iz otroških dni. O njem sem že pisal, ko smo skupaj sestavili KONTRACIKL. Gulila sva tudi srednješolske klopi in ob urah geografije, po atlasu Evrope s prsti risala nevidne črte. Sanjala, da greva eno poletje z “rukzakom” na pot.

311528_365342593537699_1222889271_nLeta 2012, dobri dve leti po končani srednji šoli, sva dober mesec, vsak vikend vadila ulični nastop za usresničitev najinih sanj. Cilj sva hitro določila in način potovanja tudi. Na štop do Varšave. Ko sva nekaj dni pred odhodom uzrla velik potencial najine ulične predstave, sva se odločila, da se na pot podava čist brez denarja in mastno služiva od uličnega nastopaštva! 🙂 Oglejte si zgornji video, ki je nastal na tej zanimivi poti.

Bi šel potovati še kdaj, na štop. Tako avanturistično-nizkocenevno. Čisto brez denarja pa ne vem če. Se že staram. 😀 Na tem potovanju sem odkril veliko novih stvari. Najpomembnejša pa je ta, da nikoli ni tako, kot si sam delaš predstave v glavi. Veliko besed je prišlo na moja ušesa o “nevarnosti” štopanja po Slovaški in Poljski. A nisva imela niti ene slabe izkušnje. Tudi Varšava, ki bi naj bila najgrša evropska prestolnica, je pozitivno presenetila in zame še vedno velja za eno lepših in prijaznejših mest.

Dodatna obrazložitev poti

Do Varšave sva res prišla le z denarjem, ki sva ga zaslužila na poti. Torej 14 dni. Kasneje so se najine poti ločile. Sam sem nadaljeval na sever Poljske, Nik pa je z Leno (Njegova punca, ki je prišla v Varšavo z Vlakom) odšel v Lublin, kjer so se zbirali žonglerji cele Evrope. Skupaj smo se zopet dobili nekaj dni kasneje v Lublinu in po skupaj 22 dneh potovanja odšli domov.

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja