Jesensko morje za butičneže

Jesensko morje (po 23. 9.) je nekaj posebnega. Ker se ga poleti nisva mogla naužiti in zaradi trenutno izjemno toplega vremena, sva danes še kar ob obali. Občutek, kot da bi se vrnil v čase pred turizmom, kakšne 40, mogoče 50 let nazaj. Čisto druga energija, ko srečuješ večinoma domačine. Le tu pa tam kakšnega turista.

Na plaži ni veliko ljudi in redko kdo se skirva za brisačo, ko si menja mokre kopalke za suhe. Sproščeno vzdušje torej. Predvsem pa mirno.

V celoti je potrebno biti le malo bolj pri stvari, saj so trgovine odprte le dopoldan (sva v manjšem naselju – Bašaniji) in restavracije so že v zimskem spanju. Nič ne de, s seboj imava dovolj hrane, da kuhane obroke neseva s seboj na plažo.

In glede na letošnjo situacijo, ko imava prenočišče zastonj, plačava le za prevoz! Pri takšnem morju prideš izjemno poceni čez. Tudi če bi bilo potrebno najeti apartma, bi bil le ta izjemno poceni.

Za nama jutri pride moja mama in njej bo ta oddih (v pravem pomenu besede) prišel še kako prav! Sem vesel za njo, da si je vzela čas zase. Midva pa k novim dogodivščinam naproti. Ob tej priložnosti vabiva vse mlade na dogodke 4 koraki do samostojnosti, kjer bo predstavljena nova delavnica v sodelovanju z Robertom Liscem. 🙂 Se vidimo!

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

2 komentarja

 • Ljiljana Peklaj

  Živjo obema,
  vedno z naaaajveeeečjim! veseljem preberem vajine novice in kar naenkrat dobim vero v naš nadaljnji obstoj! Ne, nisem pesimist, to je bilo mišljeno glede na ta današnji nori svet (in nas v njem). Občudujem vaju, saj sta mlada, razgledana, pozitivna, pridna, polna naprednih idej….in kot sem enkrat (tristo kosmatih breskev, kar nekaj časa je minilo od takrat), napisala: ne pozabita eden na drugega.

  Vse dobro želim,
  Ljiljana

  • Robi Špiler

   Ljiljana hvala! 🙂

   Ne bova pozabia in hvala za lepe besede! To prostorsko ljubezen, ki sva jo ustvarila je prečudovita, da bi jo pozabila.

   Lep večer želiva
   Robi in Tjaša

 • Napiši komentar

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja