Lesena kad

Tuširanje v moderni leseni kadi

Vrhunski rokodelski izdelek

Trenutek umirjenosti in spokojnosti ob čiščenju telesa je lahko ujet v posebno toplino in objem narave. Lesena kad, izdelana po naročilu pri modernemu sodarskemu mojstru, je vrhunski rokodelski izdelek. Ob načrtovanju smo z gospodom Učakarjem razmišljali predvsem o trajnosti, izgledu in vodotesnosti. Po 3. letu uporabe je še vedno tu, lepša kot še nikoli.

Lesena kad iz akacijevega lesa

Do milimetra natančno izrezan akacijev les skupaj držita kovinska obroča in vodotesno lepilo. Zaradi tradicionalne izdelave ni oblike valja, temveč se kot prava kad na vrhu odpira in veča svoj obseg. Kovinski odtok na dnu je izdelan vrhunsko. Vodo se ustavi z zamaškom iz naravne plute, ki doda piko na i celotni sodarski izkušnji.

Funkcionalnost na prvem mestu

Rob je dovolj visok, da se usedeš nanj ter enostavno očistiš noge in dovolj nizek, da stopanje čezenj ni ovira. V kombinaciji s tkano tuš zaveso, ki kad obdaja okoli in okoli, se ustvari varno zavetje pri polivanju z vodo v stoječem položaju. Tla niso drseča in so dovolj groba, da si z drgnjenjem očistiš še podplate nog. Velikokrat voda ostane čez noč v kadi, da odžeja žejen les.

To ni izkušnja za kamping ali oddih, je vsakodnevno razvajanje v objemu lesa.

 

Objavljeno na FB strani Obilja male hiške.

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja