Preprosti keksi iz samo 2 sestavin

Kdo je že jedel kekse iz samo 2 sestavin? To sploh obstaja?? Jaaaa 😀

Zelo preprosti in mmmmmmm, okusni keksi, ki ne morejo biti bolj enostavni. Z njimi ste lahko brez strahu pred vegani in brezgluteinskimi dietniki. Le presnojedcem raje servirajte svežo maso 🙂

Kateri 2 magični sestavini potrebujete? Banane in kokosovo moko! 😀 Ali lahko gremo še bolj enostavno? Hmmmm, težko 🙂  Tale recept je idealen, če vam kje ostajata vsaj 2 zreli banani, ki ne gresta v promet in imate na zalogi paket kokosove moke. Recept po količinah zelo variira, saj je odvisno koliko banan boste uporabili in kako mokre so. Približek recepta pa je sledeč:


Sestavine (zelo na grobo):

2 banani
150 g kokosove moke

Banane zmiksamo v mikserju in jim dodajamo kokosovo moko, dokler ne dobimo konsistenco mase, ki se drži skupaj in jo lahko oblikujemo. Pečico segrejemo na 175 °C. Z rokami naredimo kroglico in jo sploščimo ter oblikujemo v obliko keksa (lahko ste zelo ustvarjalni), ki pa naj ne bo debelejši od 1 cm. Kekse položimo na pekač obložen s peki papirjem in postavimo v pečico. Po prbl. 10 min kekse obrnemo, da se popečejo po obeh straneh. Pustimo še 10 min in keksi so gotovi (jaz bolj kot čas spremljam barvanje keksov, ki morajo biti zlato do rjavkasto zapečeni). Probajte zdržati, da se keksi še ohladijo preden se začnete z njimi sladkati. Ohlajeni so bolj trdni in okusni.
Velikokrat se zgodi, da debelejši pimerki v sredini niso zapečeni, ampak to ni noben problem. Masa je normalno užitna surova, tako da kar pogumno zagriznite.

DSC02890

DSC02893
Surova masa

Seveda lahko dodate poljubne dodatke k tej enostavni osnovi. Mi smo tako v maso že dodajali cimet, kakav in koščke čokolade. Ne moreš zgrešit 😉

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja