Minimalizem privlači 3 tipe ljudi

Bodimo iskreni. S čim mnogi (a ne vsi) povezujejo minimalizem in zakaj jim je všeč ideja minimalizma? Zaradi denarja – v takšni ali drugačni povezavi. v grobem lahko ljudi, ki jih minimalizem privlači, delim v tri skupine:

– Minimalizem postane zelo hitro privlačen, kadar ga dojemamo v duhu pomanjkanja denarja. Vendar je takšen pogled slab, saj če v to sfero vstopiš s takšno miselno naravnanostjo, lahko s tem hitro zapadeš v svet skopuštva, konstantnega odrekanja, asketsva, .. Ne priporočam!

– Druge privlači minimalizem zgolj zaradi prevelikega materialnega (in nematerialnega) “kiča” okoli njih in ne morejo več vzdrževati toliko navlake, ki so si jo nakopali v življenje. Priporočam.

– Tretje, med katere sodim tudi sam, pa razmišljajo o življenju malo drugače že v samem začetku. Nobeden od opisanih ekstremov mi ni všeč. ”Klošarstvo” mi ne diši, saj si zaslužim živeti lagodno in bogato življenje. Ne diši mi niti vrsta bogastva, za katerega je potrebno 16-urno delo, katero te ne veseli, ki odvzema preveliko časa.

Zelo pomembna se mi zdi naslednja trditev: Imeti vse kar potrebuješ in ničesar nepomembnega hkrati. Mislim, da danes  v zahodnem svetu živimo v času, polnega materialnega izobilja. Z različnimi pristopi in orodji iz tega izluščimo, kar je meni najpomembneje in tako ostane dovolj časa in denarja za pomembnejše …. (vsak izpolni sam). Ne želim početi, kar počne večina, le zato ker to večina počne. Kredit za avto, počitnice, zapasti v t.i. podganjo dirko. Že danes vem, da se da drugače in ljudje, s katerimi sem se obkrožil, so živi dokaz da je temu tako.

Zame je minimalizem ravno to, da veš zakaj počneš, kar počneš! »Nekaj je treba delat« »Nekaj človek more počet« .. so besede lenih ljudi, ki se raje pustijo toku družbe. Šele, ko je enostavno preveč, doživijo šok in šele takrat se resno začnejo spogledovati z alternativami.

Si se našel v zgornjih besedah?
Vabim te na delavnico: BOGATO ŽIVLJENJE MINIMALISTA, 8.11. ob 17:00 v Ljubljani (Eko 365).

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja