Najmanjše okno

Najmanjše okence

Skozi najmanjše okno

K dobremu spancu veliko pripomore svež zrak, še posebej, če je spalnica mala in se nahaja tik pod streho. Poleti skozi njega zaigra orkester čričkov in pričara vzdušje ležanja na poletnem travniku. Je kot prava opazovalnica v Naravi, ko z baterijo v roki iščeš ježa, ki glasno sopiha nekje v bližini. Zaščiten z mrežo proti komarjem, Naravo ravno dovolj loči za udoben spanec. ”Na kip” je odprt vse dni v letu, tudi pozimi, saj ponoči dovaja ravno dovolj svežine, hkrati ostaja notri dovolj toplo.

A okence z dimenzijami 22 x 22 cm (stekleni del), v prvotnem načrtu malega Hiškota sploh ni bil vključen in ima celo 2 lastnici.

S skupnimi močmi

Robi je v načrt spalnega dela vključil strešno okno, da bova lahko romantično opazovala zvezde, preden zaspiva. A pri sestavljanju Hiškota je za ta detajl zmanjkalo denarja. Vse je še vedno pripravljeno, da strešno okno nekega dne pride, zato je Robi vztrajal, da bo spalni del do takrat brez klasičnega okna. Tjaši to ni dalo miru, saj je dobro vedela, da se bo pod streho nabiral topel zrak, ki ga bosta čez noč še bolj ogrela in porabila ”ves” kisik. Ko je za situacijo izvedela še Robijeva mati, je stopila na Tjašino stran in ga prepričala, da bosta skupaj kupile okenček za spalnico. Vsaka pol. To naj bi bilo najmanjše okno, ki so kadarkoli delali v mizarstvu Judež. Baje je delavec imel kar veliko problemov pri njegovi izdelavi in v tem času uporabljal zelo bogat besedni zaklad…

Strešnega okna še ni, zato najmanjši okenček ostaja detajl, ki nosi pomembno vlogo za miren in trden spanec.

Objavljeno na FB strani Obilja male hiške.

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja