Naš tretji član Hiškota

Je prava maskota, ki ne zamudi fotografiranja ali snemanja našega kotička. Svobodno se giblje do sosedov in nazaj (pa še kam dlje, ko je pravi čas). Večino dneva postane del najinega vrta in od časa od časa hladnokrvno ubija. To je naš muc Muco. 2 letni, čistokrvni kmečki mačkon, črno belega kožuščka, frizijskega vzorca (klikni krava frizijka).  Značajsko je zelo prijazen in cartljiv, tudi tujih ljudi se ne boji.

Večino dneva ga ne srečaš, saj dremucka na vrtu, kjer se prestavlja iz sence na sonce ter nazaj. Neverjetno pogosto pa me nadleguje, ko delam na vrtu ali nabiram travniške rožice. Takrat se ves čas smuka med nogami, izvaja samomuzanje in se prestavlja od rožice do regrada, skupaj z mano. Zvečer pa skoči na terasico pri vhodu v Hiškota, kjer kot sfinga, bdi nad posestvom.

razdalja vrt3-1

Ta tako prijazen in mili Muco pa vsake toliko časa pokaže svoj pravi mačji nagon. V dveh letih si je nabral precej dobro zbirko ubojev. Seveda ne manjkajo klasični primerki  miši, voluharjev , ptičev in martinčkov. Dodatne točke na lestvici mačjih žrtev pa si je zagotovo pridobil s podlasico in vevericami. Plus to, da je veverici pojedel  (ostal je samo košati rep).

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja