Partnerstvo ni ljubezenski roman


Pozabite na ljubezenske zgodbe, filme in romane. Na metuljčke v trebuhu vsak dan do konca življenja, pospešen utrip srca vsakič, ko vidiš svojo ljubljeno osebo, cartlanje vsak večer pred spanjem in strastnimi objemi vsak dan. Skoraj vsi po tem hrepenimo, a vse te poveličevane ideje so posamezni trenutki, za katerimi stoji veliko dela.


Imela sem več kot 5 letno zvezo, ki se je končala predvsem zaradi različnega pogleda na nadaljevanje življenjske poti. Iz ene zveze sem šla takoj v drugo, to, ki jo skupaj z Robijem ustvarjam še danes. Ko opazujem nekatere druge pare in informacije, ki jih podajajo mediji, knjige ter filmi, vidim da se vse to vrti preveč okoli ideala, ki ne nastane kar sam od sebe. Ravno na prelomu prve zveze sem ugotovila ”svojo” realnost in želje v partnerstvu ter tako pričakovanja postavila precej na trdna tla. Danes želim deliti svoja spoznanja in poglede na partnerstvo in ljubezen v zvezi.

Najstniška ljubezen je bila pri meni polna pričakovanj in predstav o tem kako bi moj fant moral biti, kako se obnašati in kako razmišljati v naprej. Zaljubila sem se bolj v njegovo vizualno podobo in hkrati imela neko svojo predstavo o zvezi, ki se je pod nekaj letih začela precej rušiti. V tem obdobju sem tudi zorela, spreminjala svoj pogled na svet in sprejemala vedno več odgovornosti zase. Tako je po 5 letih prišlo do razhajanj v željah in življenjski poti za vnaprej. V tem obdobju sem dobila kopico izkušenj, sama sem bila toliko prisotna pri vsej stvari, da sem znala pogledati tudi ”iz razdalje” in dobiti širši pogled. To mi je izredno koristilo pri zdajšnji zvezi. Tudi tukaj je bila prva stopnja vizualna privlačnost. Najino sprva previdno spoznavanje, se je hitro prelevilo v ”no bulšit” naravnanost – iskrenost, iskrenost in še enkrat iskrenost.  V novo vezo sem zavestno stopila brez pričakovanj kakšen naj bo fant, kako se naj bi jaz obnašala, kdo ima kakšno vlogo v zvezi,… Vendar to še ni bilo dovolj, da bi prišla do prave iskrenosti. Nekje dve leti sva se pilila, drug drugega, da sva se odprla do te mere, da ni dvoma ali vprašanja kje kdo je v zvezi. Ni bilo enostavno, izrečenih je bilo nekaj ostrih besed in poteklo je kar nekaj solz. Vendar sva oba želela priti do tega, da se sooči vsak pri sebi s svojimi strahovi, maskami in pristopiti do drugega takšen kot je. Uff, kako cenim to pri nama!  Vse skomunicirava sproti in direktno, stvari se rešujejo hitro, ker nama je jasno, da so konflikti le znotraj vsakega posebej in ni drug kriv za nesrečo ali jezo drugega.  Kadar me nekaj med nama zmoti, vedno začnem iskati vzrok v sebi. Ni kazanja s prstom na drugega.


Kombinacija pravega prijateljstva, vizualne privlačnosti in ljubezni predstavlja čudovito osnovo dobre partnerske zveze.


Kaj ni partnerstvo je ena takšna mala skupnost, znotraj katere obstajajo pravila, prilagajanja, skupna odločanja in sodelovanje? Življenje v skupnosti je lažje, saj znotraj nje obstaja veliko podpore in pomoči. Hkrati pa nismo več sami, ampak imamo ob sebi osebo na katero s svojimi odločitvami in ravnanjem posredno ali direktno vplivamo. Za delovanje skupnosti pa sta enako odgovorna oba v zvezi. In za to je potrebno konstantno delo. Pa nikakor ne sanjava o kakšni večji skupnosti, družinska skupnost je za naju dovolj velika.

Naj povem, da ko s partnerjem že nekaj časa živiš skupaj, ti srce ne začne noro utripati ga/jo vidiš, ampak se ti umiri. Ne spiš s prepletenimi rokami, vendar drug ob drugem zaspiš udobno, ob počasnem ritmu njegovega/njenega dihanja. Včasih si obrnjen stran, a se vsaj z delčkom telesa dotikaš in to prinaša toplino ter varnost. Zjutraj, ko si še cel zaspan se stisneš k njemu/njej in uživaš v skupnem dremuckanju. Poljubi morda niso več tako strastni, jih je pa veliko več in v različnih odtenkih. Poljub ko greš, poljub ko prideš, preden zaspiš in ko vstaneš. Pa tisti nagajivi poljubčki kje v javnosti, in kje na skrivaj. Ne pišeš si več toliko ljubezenskih sporočilc in ne izlivaš svojega srca, ampak pišeš o svojih pripetljajih v dnevu in osebnih fintah, ki jih razume le on/ona. In v javnosti si s pogledi poveš vse, a drugim ničesar.
Tako kreiraš trenutke, po katerih hrepenimo vsi. Ne čakaj, da nastanejo sami od sebe.


Partnerstvo je vibracija umirjenosti, ljubezni in svobode. Toplota v srcu, s katero vsak večer ob svojemu partnerju nežno zaspiš.


 

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja