Ples Venere in Zemlje – Zame največja potrditev biodinamike

Biodinamika je način kmetovanja, ki temelji na konceptu življenjskih sil. Te sile delujejo v naravi in prinašajo ravnotežje in zdravljenje. Govorimo predvsem o vplivih planetov, zodiaka, lune in sonca na življenjske procese rastlin. Vsak klasični setveni koledar, ki ga dobite za darilo ob novem letu, je v bistvu biodinamični koledar. Nekateri so bolj skopi in se ravnajo le po luni, drugi pa so celotno povzeti po biodinamiki (Če ima vaš koledar označene dneve, ki niso ugodni za delo z rastlinami, potem gre najverjetneje za biodinamični koledar. Lunin ne vsebuje teh dni in ne upošteva delovanje planetov).

Verjetno vas še nisem prepričal

soncnica-1Tudi sam sem rabil veliko časa, da sem to razumel. Najbolje o tem govori praksa, ki temelji predvsem na preizkusih sejanja ob različnem času. S takšnimi preizkusi se ne ukvarjam. Knjiga Praktično vrtnarjenje, Marije Thun povzame njeno večletno delo z takšnimi preizkusi s slikovnim materialom. Je tudi osnovna knjiga za vse biodinamične vrtičkarje in poljedelce.

Mene je prepričala Venera

Venera je planet svetlobe, ki ugodno vpliva na delovanje cvetnic in na zemljo pošilja svetlobo. Kot svetlobni planet, ki skupaj z zemljo kroži okoli Sonca že nešteto mnogo let, je preslikala svoje delovanje na mnogo rastlinskih cvetov. Njena pot gledano iz zemlje (geocentričen pogled na vesolje) skozi leta zariše čudovit vzorec (poglejte spodnji video). Najbolj je ta vzorec opazen na sončnici (poglejte spodnjo sliko). Primerjajte zarisano pot na posnetku in obliko sončnice.


Želiš bolje spoznati biodinamiko?
Knjiga Marije Thun – Praktično vrtnarjenje tudi v najini spletni trgovini! Kliknite tu: PRAKTIČNO VRTNARJENJE


sunflovr


Natanko v trenutku spoznanja sem uvidel lepoto delovanja kozmičnih sil na rastline.
Mogoče bo kdo tu rekel, da je sončnico dobro opisal že Fibonacci. A razmislite, kje je on črpal znanje o sveti geometriji, zlatem rezu, zlatem število? Iz delovanja zodiaka, planetov, lune in sonca, ki so nastavile arhitekturo življenja na zemlji pred mnogo, mnogo leti.


 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

4 komentarji

 • MilanJ

  Premalo je ljudi, kot je Robi Špiler in njegova partnerica! Če bi se zavzela in se gnala za denarjem, bi to lahko dosegla. Pa nista!
  Poznam mladega doktorja znanosti, ki je tako poln samega sebe, da se z njim ni možno niti pogovarjati. Zanj so vsi, ki so zaključili izobraževanje pod njegovim nivojem – luzerji. Potrebuje pa njihovo občudovanje.
  Bog daj, da bi bilo manj takšnih in več Robijev Špilerjev in njemu podobnih. Življenje bi bilo lažje in z upadom morale manj težav.
  Srečno!

  • Robi Špiler

   Milan, najlepša hvala za vaš komentar! Nama veliko pomeni, da ste dobili tak lep občutek o nama.

   Pridite na kak dogodek, ki bodo v prihajajoči jeseni, da se v živo spoznamo.

   Srečno tudi vam!

 • neja

  narava je zakon 🙂

  • Robi Špiler

   In zakon je narava. 😉

 • Napiši komentar

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja