Po 1001 noči

Po 1001 noči v hiškotu (od 30.3.2014) imam nekaj za povedati.

“Če želiš dobro spoznati svojega partnerja, potem pojdi z njim na 1-mesečno potovanje.” sem pred meseci prebral nekje na spletu. Ideja takšnega testiranja mlade zveze mi je všeč, saj je verjetnost, da na plano privrejo problemi in nerealna pričakovanja, zelo velika. To je dobro. Kdor se v tem kratkem času prička in si gre na živce, naj gre takoj narazen. Življenje je predolgo, da ga preživljaš z nekom, ki ti “na dopustu” gre na živce.

Mislim, da mali Hiško zaradi svoje velikosti in načina bivanja v njem predstavlja točno ta test in še marsikaj več.

Pred dnevi je prišlo na obisk nekaj otrok in dve učiteljici iz bližnje osnovne šole. Med veliko vprašanji je učiteljica za Hiškota pripomnila; “To je to! In ta odnos, ki ga imata s Tjašo je tista češnja na torti”. Takoj sem jo popravil: “Odnos je torta! Hiška in okolica pa je češnjica, ki zaobjame vse skupaj.”

Tudi samega sebe sem presenetil s tem iskenim odgovorom. A kar je res, je res.

Vem, da me boš sedaj narobe razumel(a) .. boli me k*rac za Hiškota, če v njem ni miru in sreče. Če v njem ni pristnosti in globine, je zame zgolj kup zbitih desk. A Hiškota resnično obožujem, ker me je točno tega naučil in mi bo v prihodnje še veliko dobrega dal.

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja