Rdeča pesa na krožniku, od gomolja do perja

rdeca pesa-1 (Medium)Letos nama pesa uspeva odlično. Raste kar malce pregosto skupaj, zato sva jo malo razredčila in pojedla pri kosilu. Njen sladek okus se najbolje ohrani, če se gomolje skuha in nato ohlajene servira kot kolobarčke pokapane z olivnim oljem in česnom. Perje pa nikakor ne gre stran! Iz njega lahko naredite okusno špinačo ali pa ga poparite v vodi kot blitvo.

RDEČA PESA S ČESNOM IN OLIVNIM OLJEM

Sestavine:
– rdeča pesa (gomolji)
– olivno olje
– česen
– sol

Rdečo peso dobro operemo in odrežemo perje stran tako, da na gomolju pustimo 1 – 2 cm stebla. S tem preprečimo, da bi med kuhanjem iz gomolja izgubili barvo, vitamine, minerale. Pripravljene gomolje pristavimo v hladni vodi in kuhamo od 30-45 min. Nato odlijemo vročo vodo in dolijemo hladno, da gomolje ohladimo. Ohlajene gomolje olupimo in narežemo na poljubne koščke. Midva imava najraje kolobarčke, ki jih razporediva po krožniku. Posoliva po okusu. Česen drobno nasesekljamo in tako kot olivno olje, enakomerno razporedimo po pesi.

rdeca pesa-2 (Medium)
rdeca pesa-5 (Medium)
rdeca pesa-7 (Medium)
rdeca pesa-8 (Medium)

rdeca pesa-9 (Medium)

PERJE RDEČE PESE KOT BLITVA

Ostalo nam je preje in stebla. Stebla so grenko kislega okusa, zato jih sama odrežem stran. Perje oz. liste narežemo na manjše koščke in jih hitro pokuhamo v vreli vodi (5min), da ”pade skupaj”. Vodo odlijemo in dolijemo mrzlo vodo, da ustavimo proces kuhanja. Po nekaj minutah odcedimo in solimo po okusu.

Za izboljšanje okusa lahko odcejeno perje prelijete z olivnim oljem ter dodate česen in vse skupaj še malo prepražite.

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja