Regrat malo drugače – trije najini recepti

Regrat najpogosteje jemo v solati. Klasična regratova solata vsebuje trdo kuhano jajce in špeh. Tega midva ne jeva, raje raziskujeva drugačne recepte. 🙂 Pripravila sem 3 variacije regratove solate, ki jo v pomladanskem času obožujeva. Priprava je zelo hitra in enostavna.


 

1.Regrat z regratom

Sestavine:

– očiščen regrat
– sol
– bučno olje ali olivno
– balzamični kis
– strok česna

Ker regratu ne dodamo ničesar toplega in kuhanega, kar bi ga omehčalo, ga med pranjem malo mečkamo z rokami.  S tem ga mehansko zmehčano. Očiščen regrat damo v solatno skledo. Česen olupimo in drobno nasekljamo ter potresemo po regratu. Posolimo po okusu, dodamo bučno ali olivno olje in balzamični kis. Dobro premešamo in solata je pripravljena.


 

2. Regrat s kolerabo

Sestavine:

– podzemna koleraba (rumena)
– očiščen regrat
– sol
– bučno olje
– balzamični kis
– strok česna

Podzemno kolerabo olupimo in narežemo na manjše koščke. V slani vodi jo skuhamo do mehkega (15min). Regrat damo v solatno skledo. Česen olupimo in drobno nasekljamo ter potresemo po regratu. Posolimo po okusu, dodamo bučno olivno olje in balzamični kis. Kolerabo odcedimo in še vročo stresemo po regratu. S tem ga termično omehčamo. Solato dobro premešamo in počakamo da se koleraba in s tem solata malce ohladi. Poskusimo in po potrebi dodamo sol, olje ali kis.


 

3. Regrat z avokadom

Sestavine:

– zrel, mehek avokado
– očiščen regrat
– sol
– bučno olje
– balzamični kis
– strok česna

Ker regratu ne dodamo ničesar toplega in kuhanega, kar bi ga omehčalo, ga med pranjem malo mečkamo z rokami.  S tem ga mehansko zmehčano. Očiščen regrat damo v solatno skledo. Česen olupimo in drobno nasekljamo ter potresemo po regratu. Avokado olupimo, prerežemo na pol in nato ga narežemo na male koščke. Obvezno mora biti avokado dovolj zrel, na otip mehek. Stresemo k regratu. Posolimo po okusu, dodamo bučno ali olivno olje in balzamični kis. Dobro premešamo in serviramo.


DOBER TEK!

 

Poglej kako midva zelo hitro nabereva regrat v  dveh korakih: 😉

Nabiranje regrata

Regrat nabiranje

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

2 komentarja

 • Damjana

  Hvala za namig z mečkanjem regrata med pranjem. Sem ga zadnjič tako pripravila in je bil odličen, res mehak 🙂

  • Tjaša Štruc

   Super, sem vesela, da je namig prišel prav 🙂 Midva se še nisva prenajedla regrata, še vedno si ga pripravljava polne sklede 😉

 • Napiši komentar

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja