Zaljubljen v svobodo. Tako z nasmehom živim obilje male hiške. Sebe vidim kot nekoga, ki živi zavestno in občutiti tisto TAPRAVO obilje. Stvari, katere večina ljudi počne podzavestno, opazujem in se od njih učim. Verjetno imam zato rad alternative. In naravo.


andi in robi
🙂

Na kratko o odraščanju

Super otroštvo na deželi sem imel. Ko sem bil star dobrih 6 let sem dobil še brata Andreja. Skupaj sva gledala nemško televizijo (od tu znam nemško 😉 ), se gibala v naravi, kolesarila in jedla Čokolino (moji prvi kuharski koraki).

Ko sem bi star 13 let sta se oče in mama ločila. Odšel sem z mamo in v tem obdobju odraščanja v fazi relativnega pomanjkanja prevzemal velike odgovornosti. Z mamo nama je bilo še posebej hudo, ko je brat odšel k očetu. Zaradi finančnega stanja sva po bivanju v stanovanju odšla živet v staro hišo k babici in ji nudila oskrbo. V kasnejšem obdobju sem šel živeti še k očetu. Očetova in babičina hiša stojita zelo blizu.

Na gimnazijo Brežice sem odšel zaradi več punc. Priznam. In glej ga zlomka, v našem razredu je bilo občutno več fantov. Pa dobro, sem imel poleg vsaj svoje dobre prijatelje iz otroštva (Nik, Ervin in Tadej). Super je bilo, po principu - manj je več sem jo tudi uspešno zaključil.

Kot dijak sem vse poletne počitnice delal, da sem imel svoj denar, saj mi takrat mama ni mogla nuditi vseh željenih dobrin. Za kratka obdobja sem montiral klime, pomagal pri izdelavi estrihov in strojni delavnici. Dlje časa pa sem delal kot poštar, natakar, fasader in slikopleskar.  Tu sem se začel navduševati nad gradbeništvom, naravnimi materiali in prvič prišel v stik z malimi hiškami.


Pred padcem koncentracije, kratek humoristični vložek: JEŽ IN MEDVED
Se medved sprehaja po gozdu, uno lagano sportski. Pa iza grma zagleda ježa. Čist vesel priskaklja do njega in vidi, da ravno nekaj je. Pa reče medved: "Kaj ješ jež?". Se jež obrne, ga čudno pogleda in mu reče: "Kaj je medved medved?"


DSC_0761
Mama je želela lepo sliko 😀 Drugače znam biti tudi resen. Res 🙂

Ves prislužen denar sem pametno vložil v glasbeno opremo, saj smo s prijatelji leta 2006 ustanovili HC/Punk skupino Agrokultura, kasneje preimenovano v Unblind. Brez da bi znal igrati kitaro, smo začeli ustvarjati glasbo. Haha 😀 Šele po kakšnem letu, ko smo vsi osvojili tehnike in trike igranja, ter tako izpilili naše skladbe. Druženje z alternativno mislečimi ljudmi in poslušanje takšne glasbe, mi je odpiral drugačen pogled na svet.

V tem obdobju sem tudi resneje začel poslušati besede mojega strica, povezane z duhovnostjo in filozofijo. To razmišljanje mi je bilo všeč, a sem potreboval več let, da sem sam spoznal moč nematerialnega sveta.

 


Odločitev za študij

Brez premisleka. Toti Maribor in gradbeništvo.

Študij sem začel resno in  tudi uspešno zaključil. Tu sem zadihal na polna pljuča. Moji možgančki so začeli divjati na polno in lahko sem izpolnil veliko svojih želja. Postal sem vegetarijanec, avtoštopar, popotnik, gledališki igralecERASMUS študent, filozof, kvantni-fizik, naturšček, pozitivec in gradbenik.

Po končanem študiju, pa se je začelo obdobje Hiškota.


553699_10151243698389273_1084987968_n
Plavanje v ledenih vodah

Moje veščine

Sposobnosti vodenja in organizacije, javno nastopanje, delo z ljudmi, življenjsko svetovanje, ekološko vrtnarjenje, testiranje, pisanje tekstov, svetovanje glede vrtnarjenja, urejanje okolice, poslušanje in opazovanje, nemščina, angleščina, dober voznik, vegetarijansko/vegansko kuhanje, igranje z otroci, .. Po izobrazbi seveda tudi gradbeno projektiranje in svetovanje z praktičnimi izkušnjami, gradbena fizika in gradbeni materiali, snovalec idej in rešitev, delo z računalniškimi programi, AutoCad risanje in načrtovanje, renovacija hiš, sestavljanje mobilnih hišk, mizarska in tesarska dela, rokovanje z orodji, ..

Z leta v leto sem pri delu in vsakodnevnih opravilih tudi bolj natančen, saj sem se naučil posebnih tehnik lažjega dela, zato se tudi zelo hitro se naučim novih stvari.


Kaj trenutno počnem

Od 1.6.2015 sem samostojni podjetnik in od 17.2. direktor zavoda Obilje. Nudim predavanja in delavnice o preprostem/sonaravnem življenju, Minimalizem, Manj je več in vrtičarstvu. Vrtičanje je moj glavni hobi, ki se spreminja v posel. Na teh področjih se redno izboljšujem. Pri strankah tedensko urejam vrtove in okolico, pišem članke za revije. Sodelujem z družinami pri snovanju in urejanju vrtov. Občasno še pomagam pri manjšem gradbenem podjetju.
 Delavnik si iz tedna v teden prilagajam, glede na potrebe in povpraševanje. Tak "freelancerski" način življenja mi zelo ustreza, saj mi omogoča svobodo.


Evo, to sem jaz

To sem jaz, to je moj stil. 🙂 Če si me "zaštekal", me prosim kontaktiraj (dej dej 😉 ).

tjaša rožica-1
Tjašo imam zelo rad, še rajši jo zalivam 🙂

Zanimajo me sodelovanja in možnosti dela na različnih področjih!

Rad bi živel preprosto in obilno življenje, kot ga sedaj. Z veliko ustvarjanja in odkrivanja. Vem, da sem sam kreator svojega življenja in to mi je všeč. Cenim vso obilje, ki me obdaja. Sem oven po horoskopu, dober vodja in opazovalec. Rad sprejemam kritike in tudi pohvale. Sem jutranji tip, zvečer grem vedno spat pred 23:00. Redko jem zajtrk, zelo imam rad sadje. Uživam v sajenju sadnih dreves in opazovanju narave nasploh. Rad imam dobre in zabavne pogovore z ljudmi. Dolgo časa sem iskal, kaj je tisto kaj me "veseli" v življenju. Našu sem odgovor, šubidubiduubi in ga ne poveeeem. 😛 Od športa spremljam rokomet (sem ga tudi 4 leta treniral), navijam za RK Celje Pivovarno Laško. Rad avanturistično potujem in prejemam kartice iz različnih destinacij. Materialne stvari me zabavajo, a najbolj sem zadovoljen s seboj, ko sem v "veselem miru". Mmmm.. 

 

Nazadnje posodobljeno 29. 5. 2016