Stročji fižol v solati

Stročji fižol je zakon. Tukaj en recept za preprosto poletno solato.

stročji-1Stročji fižol v solati

– 1/2 kg stročjega fižola
– nekaj vejic peteršilja
– mala mlada čebula
– 1 jž jabolčnega kisa
– 1 jž bučnega olja
– 1 jž olivnega olja
– sol

Poljubno:
– ena manjša paprika ali dva sladka feferona
– en paradižnik

Postopek

Zagrejemo lonec vode, medtem stročji fižol na koncih obrežemo, razpolovimo in operemo. Ko voda zavre vanjo stresemo fižol. Kuhamo nekje od 10-15 min odvisno od vrte fižola. Pazite, da se vam ne razkuha.

Vodo odcedimo in pustimo za 10 minut, da se ohladi. Medtem narežemo čebulo z zelenimi listi in peteršilj. Če imamo pri roki svež paradižnik, papriko ali sladke feferone jih tudi narežemo in vse skupaj damo v večjo posodo. Paradižnik in paprika dodata, še nekaj dodatne svežine fižolu.

Ohlajen fižol (ne popolnoma, lahko je še topel) posolimo in primešamo z narezano zelenjavo v posodi. Dodamo jabolčni kis, bučno olje, olivno olje in dosolimo po okusu. Jed lahko tudi malce popopramo in dobro premešamo.

Vse skupaj priprava traja nekje 30 minut. Pa dober tek 🙂

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja