Umirjena in preprosta, cenim svoje življenje in se vedno bolj zavedam moči, s katero si kreiram svojo pot. Moj glavni cilj v življenju je doseči čim več polnosti trenutkov


Otroštvo

Prihajam iz Laškega, kjer nas je v hiši z vrtom in kar nekaj drevesi živelo 6 (+/- kakšen maček) – mama, oče, sestra, dedek in babica. Moja starejša sestra (3 leta in pol) je bila moj velik vzornik, prijatelj in mučitelj. Starši so me že od malega vključevali v vsakdanja in sezonska dela tako v hiši kot zunaj. S tem sem pridobila veliko praktičnega znanja, ki mi zelo prav pride tudi danes. Vzgoja je bila kar špartanska in temu je lahko najbolj hvaležen Robi, ker me lahko zdaj dobro porabi za raznorazna ''moška'' opravila (večinoma se javim sama, ker mi je fino). Pri hrani sem bila zelooo izbirčna, najbolj sem zavračala meso in tu smo imeli veliko borb in psiholoških iger (pomembno za nadaljevanje).

20150504_184330[1]
2. in 3. generacija družine + Mici

V osnovni šoli sem vedno naredila vse domače naloge, se pridno učila in bila vsa leta odlična (druga doma ni bilo za pričakovat).  Precej slaba pa sem bila v glasbeni šoli, kjer sem trpela 2 leti, dokler tega niso videli tudi starši in me končno izpisali. Z osnovno šolo sem začela z ritmično gimnastiko, ki je prešla v mažoriranje. Skupaj z Godbo Laško in mažoretno skupino sem že zgodaj začela preko nastopov potovati po Sloveniji in Evropi. Konec osnovne šole sem postala vegetarijanka -  do tega sta privedli 2 stvari: ko sem ugotovila od kod meso na krožniku in moje splošno ne-maranje mesa. S tem sem začela s samostojnim kuhanjem, saj doma niso kuhali posebej še za mene (vidiš, nič popuščanja).

zlati zob
Taal se taal...indijski ples

Mažoriranje mi je zelo prav prišlo v gimnaziji Celje-Center (odločitev na katero šolo je padla po metu kovanca), kjer sem uveljavljala status kulturnika in s privilegiji uspešno zaključila takrat najtežjo šolo v Celju, zopet z odliko (imela sem visoka pričakovanja). Povečala se je moja želja po plesnem ustvarjanju in začela sem z odkrivanjem orienta ter latinskih ritmov. Plesala sem trebušni ples, indijski ples in salso. Vsako poletje sem štirinajst dni delala v proizvodnji Pivovarne Laško, da sem si nekaj zaslužila in dobila veliko delovnih navad in razumevanja o takšni vrsti dela.

 

 


 Študij

Ob koncu srednje šole ni bilo veliko razmisleka, da grem naprej študirat. Sestra je bila takrat že v Ljubljani, mene pa je vedo bolj privlačil Maribor. Ko sem našla še edini zanimiv študij, je bila odločitev lahka. Od nekdaj fascinirana nad rastlinami in živalmi sem vpisala študij ekologije in naravovarstva. V drugem letniku sem začela s študentskim delom v specializirani trgovini z ekološko prehrano in tam delala dokler se nisem iz Maribora izselila (pomladi 2014). Vmes sem diplomirala in nadaljevala študij na 2. stopnji. V oktobru 2015 sem uspešno zaključila 2. stopnjo faksa in prejela naziv magistrica biologije in ekologije z naravovarstvom. Maribor pa bo imel eno posebno mestu v mojem srčku tudi zato, ker sem tu spoznala Robija (po njegovem Erasmusu).


Obdobje Hiškota

Z Robijem se je začelo obdobje Hiškota, kjer sem glavna fizična in idejna pomočnica. Že od srednje šole sem sama razmišljala, da si potem kasneje (ko bom ''odrasla'') želim živeti v neki mali hiški, ker jo je tako ali drugače lažje vzdrževati. Ko je Robi prišel na plan s konkretno idejo, sem bila seveda takoj za. Zdaj vedno več časa preživim v Posavju in spoznavam kaj prinaša samostojno življenje (vse skupne stroške si deliva). Po magistriranju sem imela krizo osebne identitete, ki se je končala, ko sem ''našla'' svoje bistvo. Jasno mi je, kaj želim in v tem duhu ustvarjam zase, za naju in v okvirju Zavoda Obilje.  


Moje veščine

IMG_7661
Deklica, ki se igra z ognjem

Prepoznavanje rastlin in živali, razumevanje ekosistemov, delo v kemijskem in mikrobiološkem laboratoriju, izvajanje meritev in štetja na terenu, zelo dobra asistentka pri raznih opravilih, računalniška znanja, poznavaje programa SAAP in SPSS, angleščina, pogovorna nemščina in hrvaščina, rokovanje z ročnimi orodji, manjša mizarska dela, risanje s kano, izdelava airbrush tattojev, delo z otroci, plesna znanja, posluh za ritem in glasbo, opazovanje okolice in zavedanje v prostoru, logično razmišljanje in sklepanje, iskanje praktičnih rešitev, skrb za dom, nega živali in ljudi,  vožnja avtomobila, vegetarijasko/vegansko kuhanje in peka, igranje ultimate frisbee-ja, vrtenje pojev in ognjene palice

Sem vestna, odgovorna, natančna, delovna in premorem veliko smisla za humor.  V družbi sem na začetku še malce sramežljiva, zadržana in mirna, vendar vedno iskrena ter pristna. Kot strelka bi morala divjati sem in tja, ter loviti vse možne priložnosti in hrepeneti po potovanjih, pa me umirja devica v ascendentu. 

IMG_1296
Zima = lopatkanje in sankanje

Zelo sem vesela in hvaležna za vse kar imam v življenju. Nič mi ne manjka, mala hiška in njena okolica sta izjemno obilje, ki se ga zavedam in ustvarjam sama. 
Moja umirjenost je njegova svoboda. In njegova svoboda je moja umirjenost.

Tako, do neke mere sem se odprla. Veliko več pa lahko izveš, ko se spoznamo.

Za nagrado, ker si prebral/a do konca še en vic:

Kaj reče pujsek, ko vidi električno vtičnico?...........'' Kaj si pa ti delal, da so te sem notri zazidali?'' 🙂

SAM_4630