Uspešnost merim s svobodo, ne z denarjem

Kaj je zate uspeh?

Večina ljudi dobi pri besedi uspeh asociacijo na DENAR. Bogastvo. Drage avte. Lepe ženske v dragih avtih. Šampanjec. Materialno obilje.

NE!

Uspešnost povezuj s svobodo.
Tako najdeš notranjo srečo, usmerjenost in veselje do življenja.


 Bom poizkusil biti nazoren s tem kar želim povedati:

Če si svoboden, neobremenjen in srečen, si zadovoljen sam s seboj. Ne potrebuješ ZUNANJIH DEJAVNIKOV, ki bi te osrečevali. In zanimivo, zunanji dejavniki pridejo. Jih privlačiš nase. Tako pride tudi denar.

Ljudje, ki tarnajo in radi kažejo s prstom na druge, se naslanjajo na ZUNANJE DEJAVNIKE, da jih osrečijo. Morajo zadeti na lotu da bodo srečni (?) ali pa jih mora nekdo drug imeti rad, jih poklicati vsak dan, da so “srečni”. Za trenutek jih okolica osreči, a to ne traja dolgo.


Prvo moraš sam biti naravnan na svobodo, srečo in obilje. To videti vsak dan in to živeti. Stvari se kasneje začnejo razvijati v smer razmišljanja in postanejo resničnost.

Tako kot umetnik, najprej ustvari čudovito podobo v mislih, z rokami dela (manifestira) in nato izdelek dokončno ustvari in ga občuduje. Ta umetnik si ti, vsak dan. Ko kuhaš, pereš, tečeš, surfaš, potuješ, se ljubiš, ješ, ..


Samega vidim kot svobodnega umetnika. Zavedam se obilja, ki me obdaja in z vsakim dnem dobivam več in več. V tem trenutku, bi lahko rekel, da je enostavno. Ampak ni. Preklemansko težko je podreti svoje stare miselne okvirje, predramiti podzavest in osvoboditi se kolektivne zavesti. Ko enkrat to dosežeš, si zmagal.

To je to :)Danes sem zmagal tudi jaz, ko sem iz zemlje potegnil tole. 🙂


Le dve osnovni materialni dobrini potrebujemo:
Hrano in toploto. Vse ostalo so začimbice, ki osrečujejo srečne ljudi. 😉

 Sem se zdaj spomnil na Primoža, ki mi večkrat reče: “Robi, tebi še vela, lahko se sam smejiš pa delaš.” Ob vseh teh jesenskih barvah in lepoti se res lahko le smejiš. 😀

In si uspešno svoboden! 😉

 

Naroči se na novičke iz hiške

Prejmi obvestila za dogodke in zanimivosti na email naslov.

Ne skrbi, ne bomo te zasuli z reklamami in vsakodnevnimi emaili. Tudi midva sovraživa to.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja